Home Default › Forums › Couples › Διακοπές με το τίποτα, επιστροφή με όνειρο
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 1 month, 1 week ago by
blushprevious.
-
AuthorPosts
-
3 June, 2026 at 9:32 am #1552
blushprevious
ParticipantΕίχαμε προγραμματίσει διακοπές για τον Αύγουστο, εγώ και η παρέα. Τέσσερα άτομα, ένα νησί, δέκα μέρες. Τα είχαμε υπολογίσει όλα: εισιτήρια, δωμάτιο, φαγητό. Αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς. Δύο εβδομάδες πριν φύγουμε, έσκασε ένα έξοδο που δεν περίμενα. Το ψυγείο πέθανε. Δεν πάγωνα, δεν κρύωνε, απλά βούιζε και έκανε ζέστη. Καινούργιο; 400 ευρώ. Δεν τα είχα. Τα διακοπή λεφτά ήταν 550. Σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο, αλλά και πάλι, θα έτρωγε ένα κομμάτι από το ταξίδι. Ένιωσα ότι η χρονιά με είχε βάλει στο στόχαστρο.
Ένα βράδυ, μόνος στο σπίτι – η γυναίκα μου είχε βγει με φίλες – κάθισα στην κουζίνα, κοίταξα το νεκρό ψυγείο και θυμήθηκα κάτι. Είχα έναν λογαριασμό σε μια πλατφόρμα που δεν είχα ανοίξει εδώ και χρόνια. Μια φορά είχα βάλει 50 ευρώ, είχα παίξει λίγο, είχα βαρεθεί, και το είχα παρατήσει. Δεν θυμόμουν καν τον κωδικό. Μετά από μισή ώρα ανάκτησης, τα κατάφερα. Μπήκα στο Vavada Καζίνο. Δεν περίμενα τίποτα. Απλά ήθελα να δω αν υπήρχαν καν λεφτά μέσα.
Προς έκπληξή μου, είχαν μείνει 23 ευρώ. Δεν τα είχα τραβήξει ποτέ. Τα είχα ξεχάσει εκεί, σαν ένα παλιό νόμισμα σε ένα συρτάρι. Σκέφτηκα: «Αυτά είναι για το ψυγείο;» Γέλασα μόνος μου. Είκοσι τρία ευρώ δεν αγοράζουν ούτε μία γωνιά από ψυγείο. Αλλά αντί να τα τραβήξω και να τα βάλω στην τσέπη για τσιγάρα, αποφάσισα να παίξω. Τι είχα να χάσω; Τίποτα. Αυτά τα λεφτά δεν τα υπολόγιζα πουθενά.
Διάλεξα ένα φρουτάκι με θέμα τη ζούγκλα. Πιθήκους, παπαγάλους, τροπικά φρούτα. Μου φάνηκε αστείο. Έβαλα 1 ευρώ ανά spin. Κέρδιζα λίγα, έχανα λίγα. Μετά από 10 λεπτά, ήμουν στα 21 ευρώ. Δεν πήγαινε πουθενά. Τότε αποφάσισα να ανεβάσω το ποντάρισμα σε 3 ευρώ. «Στην υγειά του ψυγείου», είπα. Στον τρίτο γύρο, τα σύμβολα στοίχισαν. Τρεις πίθηκοι. Μπόνους γύρος. Η οθόνη άλλαξε, άρχισαν να πέφτουν μπανάνες από πάνω. Χρυσές μπανάνες. Κάθε μπανάνα είχε έναν αριθμό. 10, 20, 50. Συγκέντρωσα επτά μπανάνες. Το σύνολο ήταν 230 ευρώ.
Έμεινα να κοιτάζω. 230 ευρώ από ένα λογαριασμό που είχα ξεχάσει. Δεν το πίστευα. Η πρώτη μου σκέψη δεν ήταν το ψυγείο. Ήταν: «Μήπως μπορώ να σώσω τις διακοπές;» Το ψυγείο ήταν ανάγκη, αλλά οι διακοπές ήταν όνειρο. Πήρα μια απόφαση εκείνη τη στιγμή. Τράβηξα 200 ευρώ, άφησα 30 μέσα. Την επόμενη μέρα, αγόρασα το ψυγείο με πίστωση – το μαγαζί είχε δόσεις, ευτυχώς. Τα 200 ευρώ τα κράτησα για το ταξίδι.
Φύγαμε για το νησί. Δέκα μέρες, ήλιος, μπάνια, φαγητό. Δεν στέρησα τίποτα. Κάθε βράδυ, όταν κοιμόντουσαν οι άλλοι, εγώ σκεφτόμουν εκείνη τη ζούγκλα, τους πιθήκους, τις μπανάνες. Δεν το είχα πει σε κανέναν. Ήταν το μικρό μου μυστικό.
Όταν γύρισα, είχα στην τσάντα μου μία φωτογραφία από το νησί και 80 ευρώ που είχαν περισσέψει. Τα έβαλα στον λογαριασμό του Vavada Καζίνο, μαζί με τα 30 που είχα αφήσει. Σύνολο 110 ευρώ. Δεν τα άγγιξα. Τα άφησα εκεί, σαν έναν μικρό κουμπαρά έκτακτης ανάγκης.
Τον επόμενο μήνα, η γυναίκα μου αρρώστησε. Τίποτα σοβαρό, αλλά χρειάστηκε φάρμακα που δεν τα κάλυπτε η ασφάλεια. 45 ευρώ. Δεν τα είχα. Εκείνη την ημέρα, θυμήθηκα τα λεφτά. Μπήκα στο Vavada Καζίνο, αλλά αντί να τραβήξω αμέσως, σκέφτηκα να παίξω λίγο. Ήταν επικίνδυνο, το ήξερα. Αλλά είχα ανάγκη. Έβαλα 20 ευρώ, κέρδισα 60 σε 10 λεπτά. Τράβηξα 70, άφησα τα υπόλοιπα. Πλήρωσα τα φάρμακα. Η γυναίκα μου έγινε καλά.
Δεν έγινα πλούσιος. Δεν έγινα επαγγελματίας παίκτης. Αλλά εκείνη τη χρονιά, το Vavada Καζίνο μου έδωσε περισσότερα από όσα περίμενα. Όχι χιλιάδες. Μικρά ποσά, ακριβώς εκεί που τα χρειαζόμουν. Σαν κάποιος να παρακολουθούσε τα οικονομικά μου και να έστελνε μία βοήθεια ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Το ξέρω ότι είναι σύμπτωση. Το ξέρω ότι τα μαθηματικά δεν με ευνοούν. Αλλά δεκαεννιά φορές στις είκοσι, όταν μπήκα με μικρό ποσό και όχι με απληστία, βγήκα είτε ίσα είτε κερδισμένος.
Έκτοτε, έχω έναν κανόνα. Μπαίνω μία φορά τη βδομάδα, μόνο 10 ευρώ. Αν κερδίσω πάνω από 50, τα τραβάω. Αν όχι, τα 10 ήταν το τίμημα για μισή ώρα διασκέδασης. Αυτή η πειθαρχία με έχει προστατέψει από κακές αποφάσεις. Δεν κυνηγάω τα χαμένα. Δεν αυξάνω τα ποντάρια όταν χάνω. Παίζω σαν να πίνω ένα ποτό: για τη γεύση, όχι για να μεθύσω.
Και ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο; Ότι εκείνη η πρώτη νύχτα με το ψυγείο μου έμαθε κάτι σημαντικό. Μερικές φορές, η λύση βρίσκεται εκεί που δεν κοιτάς. Σε έναν ξεχασμένο λογαριασμό, σε μια τυχαία απόφαση, σε ένα φρουτάκι με πιθήκους. Δεν χρειάζεται να πιστεύεις στη μαγεία. Αρκεί να είσαι ανοιχτός σε αυτό που έρχεται. Και όταν έρθει, να ξέρεις πότε να σταματήσεις. Εγώ σταμάτησα τότε, σταμάτησα και αργότερα. Και ακόμα, όταν βλέπω το ψυγείο μου να δουλεύει ήσυχα, χαμογελάω. Δεν χαμογελάω για τα λεφτά. Χαμογελάω για την απίθανη σύμπτωση που με έσωσε. Αυτή είναι η αληθινή ιστορία μου. Χωρίς δράματα, χωρίς μεγάλα λόγια. Μόνο ένας άνθρωπος, ένα παλιό ψυγείο, και μερικές χρυσές μπανάνες.
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.